Beste voortrekkersbroer,

Als je oud genoeg bent om deel uit te maken van deze oudere tak van onze beweging, of als je er al jaren deel van uitmaakt... Welkom op de website van de belgische Europascouts "Route".

De Route is een school van het leven, het is geen einde! Het is deze raket die je naar de sterren van de heiligheid zal brengen.

En toch is het niet eenvoudig, want de omgeving waarin we leven is zo krachtig en virtueel geworden dat het ons vaak als marionetten kan manipuleren. Zonder dat we het beseffen, worden onze keuzes en waarden subtiel beïnvloed of bepaald door reclame, (a)sociale media, banale gewoontes of "trendy" mode. We geven dan geleidelijk en onbewust het goede en het mooie voor de mensheid op, om ons alleen te richten op wat "hype" of "trendy" is.

Bewapen jezelf met een bijl om ons te helpen keuzes te maken. En als je de weg mist, doe het dan!

Met een routepeter en een geestelijke raadsman, want alleen wij gaan niet ver. Ze begeleiden ons in onze zoektocht naar een evenwichtig en gelukkig leven en leren ons hoe we onze bijl moeten gebruiken.

We moeten ons wapenen met momenten van rust en terugtrekken. Een route-uur als dagelijkse pauze om je even terug te trekken. Dan zul je in staat zijn om aan het eind te onderscheiden wat de frontlinie is die je steun het meest nodig heeft.

We moeten ons ook wapenen met een route-boek, waarin we onze ideeën en gedachten kunnen opslaan. Dit is wat ons zal helpen onze strategie in te zetten en de volgende stappen te nemen.

We moeten ons wapenen als een broederschap. Een gemeenschap van mannen, vrienden waar we op kunnen vertrouwen en die ons kunnen trainen om beter te worden. Zij zijn degenen die ons zullen motiveren om standvastig te zijn en niet weg te lopen van de strijd.

Je vindt al deze hulpmiddelen op deze website. Je vindt er veel informatie, artikelen, foto's en video's die tot jouw beschikking staan om deze "Europascouts route" beter te leren kennen, een route die jou in staat wil stellen om met Christus op weg te gaan naar de heiligheid.

Veel ideeën, sporen die, als je de wil hebt om ze concreet te maken, je zullen helpen om "uit je comfortzone te komen" (uittreksel van de rovertrek) om dit formidabele avontuur dat de Route is, te beleven.

Aarzel dus niet, bekijk onze website en ga op de route zoals zovele anderen al hebben gedaan. Deze oudsten vormen vandaag de dag een "gemeenschap van mannen" die bereid zijn jou te begeleiden, te wandelen, te zingen, te lachen, te dienen, buitengewone avonturen te beleven en met jou te bidden. En op een dag zul je ook je "rovertrek" maken.

Omdat je de weg niet kan leren op een website... moet je het BELEVEN! Wees niet bang om "je tas te pakken en op de ROUTE te gaan".

Reinoud de Brant RS

Nationaal Commissaris Voortekkerrij