Bouw aan je persoonlijkheid

Wil je in deze bijzondere tijd vooruitgaan in je progressie? Wij hebben een voorstel voor jou!

Drie online conferenties om verder te ontdekken wie je bent en hoe je je innerlijke leven en je persoonlijkheid kan opbouwen en versterken met behulp van de deugden. Met een kwaliteitsspreker die vertrouwd is met onze voortreksterspedagogiek.

Inschrijving via dit formulier

Wat een vreugde dat jullie samen met ons op weg gaan om onze - innerlijke en uiterlijke - persoon beter te leren kennen!

Hoe beter we onze persoon kennen, hoe meer we uiteindelijk kunnen luisteren naar de verlangens die God in ons hart legt en bewust ervoor kiezen om Gods wil te volgen. Op deze manier wordt eenheid van leven en waar geluk mogelijk.

1. "Een eenheid van leven" van Cécile Lannoy (Scintilla)

Deze tekst legt op een vrij eenvoudige manier de verschillende “zones van het zijn” van een persoon uit: het lichaam, de affectiviteit, de intelligentie, de wil, het geheugen en het diepe hart. Om eenheid van leven te verkrijgen is de uitdaging om te leren luisteren naar al de zones van het zijn, jouw zijn.

2. "De innerlijke mens en de uiterlijke mens" van de Heilige Sint-Augustinus

Deze tekst van de Heilige Sint-Augustinus legt poëtisch uit wat we precies beminnen als we God beminnen. Als we God beminnen, beminnen we in eerste instantie niet de schoonheid van een lichaam, zoete melodieën of een heerlijke geur, maar toch… Opnieuw speelt de innerlijke en de uiterlijke mens een cruciale rol om te begrijpen hoe we God (beter kunnen) beminnen.

3. “Toespraak tot de jongeren” van de Heilige Johannes Paulus II ter gelegenheid van zijn apostolische reis naar Parijs en Lisieux

Tot slot, stellen we een fragment voor uit de toespraak tot de jongeren van de Heilige Johannes Paulus II. Ook onze voormalige paus heeft het over het lichaam, de geest en het hart als verscheidene zones. Ontdek hoe jouw wonderlijke lichaam ten dienste staat van je innerlijke zelf. Begrijp hoe belangrijk het is om je geest, die in staat is te begrijpen, te willen, lief te hebben – die van jou een werkelijk mens maakt (!), te beschermen door reflectie en bezinning. En leer helder zien wat je hart waard is; je hart als opening van je hele wezen voor het bestaan van anderen, het vermogen om anderen in te schatten, om ze te begrijpen.