Bouw aan je persoonlijkheid

Wil je in deze bijzondere tijd vooruitgaan in je progressie? Wij hebben een voorstel voor jou!

 

Drie online conferenties om verder te ontdekken wie je bent en hoe je je innerlijke leven en je persoonlijkheid kan opbouwen en versterken met behulp van de deugden. Met een kwaliteitsspreker die vertrouwd is met onze voortreksterspedagogiek.

 

Inschrijving via dit formulier

Wat een vreugde dat jullie samen met ons op weg gaan om onze - innerlijke en uiterlijke - persoon beter te leren kennen!

Hoe beter we onze persoon kennen, hoe meer we uiteindelijk kunnen luisteren naar de verlangens die God in ons hart legt en bewust ervoor kiezen om Gods wil te volgen. Op deze manier wordt eenheid van leven en waar geluk mogelijk.

1. "Een eenheid van leven" van Cécile Lannoy (Scintilla)

Deze tekst legt op een vrij eenvoudige manier de verschillende “zones van het zijn” van een persoon uit: het lichaam, de affectiviteit, de intelligentie, de wil, het geheugen en het diepe hart. Om eenheid van leven te verkrijgen is de uitdaging om te leren luisteren naar al de zones van het zijn, jouw zijn.

2. "De innerlijke mens en de uiterlijke mens" van de Heilige Sint-Augustinus

Deze tekst van de Heilige Sint-Augustinus legt poëtisch uit wat we precies beminnen als we God beminnen. Als we God beminnen, beminnen we in eerste instantie niet de schoonheid van een lichaam, zoete melodieën of een heerlijke geur, maar toch… Opnieuw speelt de innerlijke en de uiterlijke mens een cruciale rol om te begrijpen hoe we God (beter kunnen) beminnen.

3. “Toespraak tot de jongeren” van de Heilige Johannes Paulus II ter gelegenheid van zijn apostolische reis naar Parijs en Lisieux

Tot slot, stellen we een fragment voor uit de toespraak tot de jongeren van de Heilige Johannes Paulus II. Ook onze voormalige paus heeft het over het lichaam, de geest en het hart als verscheidene zones. Ontdek hoe jouw wonderlijke lichaam ten dienste staat van je innerlijke zelf. Begrijp hoe belangrijk het is om je geest, die in staat is te begrijpen, te willen, lief te hebben – die van jou een werkelijk mens maakt (!), te beschermen door reflectie en bezinning. En leer helder zien wat je hart waard is; je hart als opening van je hele wezen voor het bestaan van anderen, het vermogen om anderen in te schatten, om ze te begrijpen.

Als er een weg ontbreekt, baan die dan zelf

  • YouTube

Laatste nieuws op  www.europascouts.be/avioth

Update 29/10/2020

#Avioth@Home

 

 

Ondanks alle inspanningen zal Avioth 2020 niet plaatsvinden in Avioth, Orval, Halle of Florenville, maar in het hart van ieder van ons die gemotiveerd was om grenzen te overschrijden en bergen te verplaatsen om een route- en vuurweekend te beleven. Dit weekend zal plaatsvinden in de huizen van de scoutsfamilies die ondanks alle quarantainemaatregelen een buitengewoon Allerheiligenweekend willen beleven. Daarom stellen we jullie een route- en vuurweekend thuis voor.

Alle organiserende ploegen voor Avioth 2020 hebben alles gegeven wat ze konden. Ze verenigen zich met ons in Avioth@Home.

 

  • Ga je huis uit voor een wandeling van 1-3 uur en beleef een moment in de natuur. Ga het bos in! "Heb je er ooit aan gedacht dat je, om echt op weg te gaan, eerst jouw huis en jezelf moet verlaten, je comfort moet opgeven..."

  • Beleef een sterk route-uur of lichtmoment. Wij bezorgen jullie een voorstel van tekst via de website.

  • Verleen een dienst in de mate van het mogelijke. Denk aan hen die eenzaam zijn!

  • Luister naar de conferenties via de website: deze van Eric De Beukelaer over het thema van de pelgrimstocht maar ook deze van abbé François over Heiligheid. 

  • Beleef de aanbiddingswake van Avioth tezamen met de Franse voortrekkers en voortreksters georganiseerd door de gemeenschap “Notre Dame des Neiges” zaterdag 31/10 van 21 tot 22 uur LIVE.

 

Alle linken zullen op de website worden geplaatst:

 

                              https://www.scouts-europe.be/avioth

Foto's van vorig jaar in Paray

lid van

© 2020 vzw Europascouts en Gidsen - Belgie

bekijk onze Privacy Policy

  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Social Icon