Coronavirus

"Naar aanleiding van de beslissing van de Eerste Minister, die aanduidt dat "alle recreatieve, sportieve, culturele of folkloristische activiteiten, publiek of privé en "ongeacht hun omvang", worden onderdrukt om de verspreiding van het coronavirus in België te beperken", hebben onze Algemene Commissarissen besloten om alle activiteiten van de beweging, op welke manier dan ook, voorlopig op te schorten tot en met zondag 19 april. Ook al lijkt de tijd lang, we rekenen erop dat iedereen deze afzegging strikt zal respecteren, het is onze rol als verantwoordelijke burgers om de epidemie te helpen onderdrukken. Deze pagina wordt zeker aangepast in functie van de evolutie van de actualiteit.

We weten dat velen onder jullie diensten aanbieden zoals animatie in de scholen, babysitting of andere vormen van dienstverlening. Hier herkennen we inderdaad de waarden van Scouting goed. Hoewel dit initiatief van verschillende jeugdbewegingen luidt wordt toegejuicht door onder andere de Minister van Jeugdzaken, herinneren wij jullie eraan dat het vandaag noodzakelijk is om verantwoord te handelen om de verspreiding van het virus te beperken, en dus de overheidsmaatregelen te respecteren en in de mate van het mogelijke zo weinig mogelijk initiatieven te nemen.

Net als de andere jeugdbewegingen in België, vragen wij u dan ook om geen enkele solidariteitsactie of dienst aan de gemeenschap te organiseren. Niets belet echter dat ieder van ons, als individu, zich ter beschikking stelt van onze gemeente of van andere organisaties (Rode Kruis, lokale vereniging, ...) om tegemoet te komen aan de oproepen tot solidariteit van deze laatsten, die zeker opnieuw contact op zullen nemen met de mensen indien nodig.

« Solidariteit betekent vandaag de dag het respecteren van de maatregelen van sociale distantie: het is door jezelf te beschermen dat men de anderen het beste zal beschermen. »